Redigeringstips: Svartvitt

Tänkte slänga in ett litet redigeringstips på hur man kan göra en bild svartvit i Photoshop. Det blev dock väldigt långt med alla bilderna så klicka vidare för att läsa hela inlägget.

Klicka på bilderna för att se resultatet från varje.

Ett av de lättare sätten är använda sig av Hue/Sauration. Öppna genom menyen eller genom att trycka Ctrl+U. Dra sedan reglaget för Sauration (mättnad) längst till vänster för att ta bort all färg ur bilden.

Man kan också använda verktyget Black & White. Då kan man reglera hur mörka eller ljusa färgerna ska vara och man har därför större inflytande på hur bilden blir, vilka partier som blir mörka eller ljusa. Här gäller det att testa sig fram vilket som ser bäst ut.

Slutligen har vi Gradient Map. Där bestämmer man vilken ton de mörka och ljusa färgerna ska ha, i det här fallet svart och vitt för att få en svartvit bild. Man kan även använda olika nyanser av en färg, tex. rosa för att göra bilden i en rosa skala istället för svartvit. Det här sättet ger ganska mycket kontrast jämfört med de andra.

När du gjort bilden svartvit är kan du ändra lite i Curves för att öka kontrasterna ännu mer om dun vill. Öppna via menyn eller Ctrl+M. Sedan drar du bara i curvan. Trycker du Ctrl+Alt+M gör datorn en egen kurva som du sedan kan ändra själv.

Resultat:

Annonser

7 thoughts on “Redigeringstips: Svartvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s