Utrustning

Min ständige följeslagare och partner in crime är en Canon EOS 7D. En pålitlig och trevlig apparat som gör precis som jag vill, vilket är en fördel. Som back-up har jag min gamla kamera, en Canon EOS 450D. Den har varit med sedan 2008 men fick i början av 2012 stiga åt sidan för 7D. Numer agerar den mest vardags- och resekamera, men det känns tryggt att ha en sådan trostjänare att luta sig tillbaka på ifall något oväntat skulle hända.

Till detta har jag ett Canon EF 50mm f/1.4 USM som används allt som oftast. 90% av alla bilder jag tar är tagna med det objektivet. Det funkar till nästan allt och ger jättefina resultat. Helt klart ett av mina bästa köp!

Ett Canon EF 70-200mm f/2.8 L USM med motljusskydd har hittat ner i väskan också. Fantastiskt telezoom! Detta är också ett väldigt mångsidigt objektiv som ger väldigt fina bilder, men eftersom det är så tungt så använder jag det mest till jobb och när jag verkligen söker efter att skapa en bild med känslan som ett teleobjektiv ger.

Kitobjektivet (18-55mm f/4-5.6) som jag fick med när jag köpte 450D finns fortfarande kvar. Jag har inte haft möjlighet att köpa ett bra vidvinkel, och detta är inte helt kasst ändå. Det används dock väldigt sällan.

Jag har också ett Tamron AF 55-200 f/4-5.6 Di ll LD Macro som jag använde mycket på konserter innan jag köpte 70-200. Ett helt okej telezoom, men används sällan då jag tycker mycket bättre om 70-200. Detta är dock väldigt mycket lättare och hänger därför med 450D på resor och äventyr.

Utöver detta har jag två reflexskärmar; en silver/guld som är 120 cm i diameter och en vit/silver som är 60 cm i diameter. Superbra och billig upplättning vid porträtt. Det ger ett fint blänk i ögonen och jämnar ut skuggor. Mitt senaste inköp innefattar ett mottljusskydd till 50mm, UV-filter till 50mm och 70-200mm och två närbildsfilter, +4 och +10, till 50mm.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s